Kombi Servisi denilince akıllara Kombi Arıza gelir.

   444 1 909    servis@kombiariza.com

Kombi ServisiBlogKombi HakkındaKombi Nedir?

Kombi Nedir?

Kombi Nedir?

Kombi, doğal gaz kullanımını ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanmış bir iklimlendirme cihazıdır. Kapalı mekanlar için ideal olan kombiler, özellikle küçük ölçekli ev ve ofis gibi alanlarda tercih edilirler.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan kombiler, ısıtma ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kişilerin tercihi haline gelmiştir. Daha eski tip ısıtıcılara göre daha küçük ebatlı olan kombiler, duvara monte edilme özelliğiyle alan tasarrufu sağlarlar. Kompakt ve ergonomik yapılarıyla modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmişlerdir.

Kombilerin kullanımı oldukça basittir. Üstünde bulunan kontrol paneli sayesinde kullanıcılar ısı ve sıcak su ayarlarını kolayca yapabilirler. Merkezi sistemlere göre kullanıcının tercihlerine daha fazla odaklanan kombiler, kişisel kullanım alışkanlıklarına daha uygun bir iklimlendirme deneyimi sunarlar. Bu özellikleriyle kombiler, modern yaşamın konforunu ve pratikliğini artıran önemli bir ev aletidir.

Kombinin Çalışma Prensibi

Kombiler, yanma odasında doğalgazı yakarak suyu ısıtır ve bu sıcak suyu hem ısıtma hem de kullanım suyu olarak dağıtır. Temel olarak iki ana fonksiyonu vardır:

  1. Isıtma: Kombi, kalorifer sistemine sıcak su göndererek radyatörler aracılığıyla mekanın ısınmasını sağlar.
  2. Sıcak Su Üretimi: Kombi, anında sıcak su üretir ve musluklara veya duşlara sıcak su sağlar.

Kombi Türleri

Kombi seçerken, evin boyutlarına ve şekline göre kombi seçilmelidir. Ayrıca seçilen kombinin güvenli oluşu da önemli bir faktördür. Kombinin ısınma özelliklerini göz önünde bulundurarak karar verilmesi için de kombi çeşitlerini bilmek gerekiyor.

    1. Bacalı Kombi

Yanma sırasında ihtiyaç olunan oksijeni ortamdaki havadan sağlayıp, ortaya çıkan atık gazı da baca ile dışarı atar. Bu nedenle bu tipteki kombilerde baca bakımı ve ortamın havalandırılması oldukça önemlidir. Aynı zamanda fırtınalı havalarda atık gazı içeri alana geri verme ihtimali de bacalı kombinin tercih edilme sebebini azaltmıştır.

    2.Konvansiyonel (Hermetik) Kombi

Yanma esnasında gereken hava, fan kiti ile dışarıdaki hava kaynağından alınır ve oluşan atık gaz aynı sistemle dışarı atılır. Bu kombi çeşidinde atık gaz direkt kendi borusundan çıkar. Herhangi bir bina bacasına bağlanmaz. Bu nedenle özellikle bacası uygun olmayan binalarda sıkça kullanılır. Oluşabilecek fırtına gibi etkenlere karşı konvansiyonel (hermetik) kombinin emniyet sistemi vardır. Bu sebeple günümüzde en çok kullanılan kombi modeli konvansiyonel (hermetik) kombidir.

    3.Yoğuşmalı Kombi

Yoğuşmalı kombi, yanma odasında yanma sonucu oluşan atık gazı hemen atmayarak atık gazın sıcaklığından yararlanmak için farklı bir ünitede gezdirmektedir. Bu üniteden aldığı ısı ile yakıt tasarrufu elde edebilmeyi sağlamaktadır.

4.Tek Eşanjörlü Kombi

Tek eşanjörlü kombiler mevcut eşanjörün brülörden aldığı ısı ile hem sıcak suyu hem de kalorifer peteklerini ısıtır. Bu kombi tipinde şebeke suyu anında mevcut eşanjör den geçerek ısınmaktadır.

5.Çift Eşanjörlü Kombi

Bu kombi tipinde sıcak su ve kalorifer sistemi ayrılır. Tek eşanjörlü kombi tipinde şebeke suyunun mevcut eşanjörden geçmesi ve her ısınma esnasında suyun kireç bırakarak mevcut eşanjörü tıkayabilmektedir. Fakat çift eşanjörlü kombi bu durumu engeller. Direkt şebeke suyunun içinden geçmemesi de kireçlenmeyi önlemektedir.

    6.Elektrikli Kombi

Baca gibi atık gaz sistemine gerek duymayan elektrikli kombiler, içerisinde elektrikli ısıtıcılar kullanır. Zehirlenme vb. bir durumla karşılaşmamak adına elektrikli kombi tercih edilebilir. Fakat yakıt fiyatının diğer kombi türlerine göre fazla olması da kullanımı azaltmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Kombi Servisi
Servis Çağır
İletişim